SINT-CATHARINA

Op deze pagina vindt u een overzicht van de kapelletjes die terug
te vinden zijn op het grondgebied van de Sint-Catharina-parochie in de gemeente Ternat.
VERDERE PAGINAS

Kapel van de Boerinnenbond

Bij de kruising van de Muilemlaan met de Dennenstraat : kapel van de Boerinnenbond. Boerinnenbond werd later KVLV en sinds 2020 Ferm. De kapel werd door de Boerinnenbond opgericht ter gelegenheid van hun 25 jarig bestaan in 1936.

Chirokapel

Bij de kruising van de Sibbekensveldstraat en de Heidestraat staat de Chirokapel. Ze werd gebouwd in 1958 bij het 10 jarig bestaan van de Chiro. De Burchtgravin die een ereplaats inneemt in de beide Chirohemen, heeft nu een speciale plaats in het centrum van Lombeek. Pastoor De Geest en E.H. Engelen zegenden op 23 oktober 1958 deze kapel in. Spijtig genoeg werd het beeld verschillende malen vernield of gestolen. Nu staat er een Mariabeeld in.


Katharinakapel

In de Katharinastraat op 600m van de kerk staat de Katharinakapel. Ze werd gebouwd in 1931. In 1981 werd de kapel door vandalen vreselijk toegetakeld en het beeld werd gestolen. Men komt er op bedevaart om verlost te worden van het katharinawiel en van huidziekten in het algemeen. De kapel werd gerestaureerd en een nieuw beeld van de H. Catharina werd op het altaar geplaatst.